Led lampa 126 pro video i fotografii

Moderní technologie led lamp přináší nové možnosti. Kompaktní reflektor, tvořený 126ti vysoce svítivými led diodami, dokáže výrazně projasnit i velmi tmavou scénu, na kterou fotograf při průzkumu naráží velmi často. Na ebay jsem tuto malou, ale výkonnou lampu pořídil pod tisíc korun i s poštovným. Součástí balení je také filtr pro změkčení a rozptýlení světla a oranžový filtr pro teplejší barevný odstín. Intenzitu osvětlení reguluje potenciometr. Velmi šikovný je i indikátor stavu baterií na zadní straně lampy.

K napájení reflektoru je možno použít buďto šestici klasických, tužkových AA baterií, akumulátory Sony NP-FH70, NP-FM55H, NP-F550 nebo Panasonic CGR-D16S. Dobrou zkušenost mám s AA bateriemi eneloop od Sanyo.

B.I.G. LED videosvětlo 126 (někde je lampa uváděna pod jiným jménem, například ttv 126) se upevňuje do Hot-Shoe- patice sáněk blesku a o správné naklopení světla se postará kloub s aretačním šroubem. Některé balení obsahují í malý plastový stojánek, na který se může lampa postavit a fungovat mimo fotoaparát, nebo kameru.

 Parametry :

-126 led diod

-světelný tok 650 lumenů

-velikost světelné plochy 140x95mm

-rozměry lampy 150 x 95 mm

-hmotnost lampy 240g

-napájení 6x AA baterie nebo akumulátor

-změkčovací filtr

-oranžový filtr

-regulace intenzity

-indikátor stavu baterií

 

Lampa je levnější na ebay než v českém Oehling, nebo Fotoškoda.

Lampa na youtube.

Lampa na ebay.

Baterie enloope na  ebay.

Napsat komentář

Design Downloaded from Free Wordpress Templates | Free HD Wallpapers | Free CSS Website Templates Download