HDR-high dynamic range
- DiverZant
- Kontaktovat uživatele:
HDR-high dynamic range
Už jste zkoušeli fotit touto technikou ? Není tak složitá jak se zdá a přitom je pro urbexové výjevy jako dělaná. Více v článku na urbex.cz http://urbex.cz/2013/01/urbex-a-hdr-fotografie/
Touha po poznání byla vždy jedním ze základních aspektů lidského života. Potřeba poznat neznámé a odhalit podstatu věci nás tak provází odpradávna a přetrvává v lidské povaze dodnes.
Re: HDR-high dynamic range
Ven jo, ale dovnitř se to absolutně nehodí.
Taky je dobrý vědět, proč vůbec HDR použít - jestli čistě pro efekt, nebo z nutnosti, když fotíte třeba pod mostem, kde není moc světla a nechcete mít přeexponovaný pozadí, který je osvětlený slunečním svitem.
- DiverZant
- Kontaktovat uživatele:
Se Sudlicí souhlasim, ale pokud je kontrast obrovský - tma pod mostem a denní obloha, tak by člověk musel udělat minimálně deset expozicí aby byl pak přechod plynulý. Takže toto radši řeším "Sendvičem" s vrstvami ve Fotošopu. Tam si ve vrstvách prokreslíte přesně část obrázku kterou potřebujete 

Touha po poznání byla vždy jedním ze základních aspektů lidského života. Potřeba poznat neznámé a odhalit podstatu věci nás tak provází odpradávna a přetrvává v lidské povaze dodnes.
- DiverZant
- Kontaktovat uživatele:
Tady to týpek vysvětlí a můžete si i stáhnout dvě různě exponované fotky na zkoušku
http://www.youtube.com/watch?v=djxrsDT_6YU
http://www.youtube.com/watch?v=djxrsDT_6YU
- DiverZant
- Kontaktovat uživatele:
Mete, ja myslím že se to hodí i dovnitř-pokud to autor nepřežene, třeba tady to krásně ukáže všechny malý detaily scény. (david stoddart)
Často vytvořím HDR ve Photomatixu a pak jej ještě sendvičuji v APS 

Zoner Photo Studio 15 HDR zvládá taky perfektně 
Sent from my Nexus 7 using Tapatalk 4

Sent from my Nexus 7 using Tapatalk 4
Using Tapatalk
Párkrát jsem zkoušela předělat fotku do HDR... ale já nevím, nějak mám radši klasickou fotku, kde nasvětlením, posazením, úhlem určím, co je dominantní. Na HDR najednou nevím, kam koukat dřív. Možná jen neumím odhadnout, kdy je v té správné podobě. Ale je fakt, že u starých aut vypadá HDR moc hezky 
Ale klasická fotka je klasická fotka...

Ale klasická fotka je klasická fotka...

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=618546744835146&set=a.618546734835147.1073741830.613576478665506&type=1&theater
Já to teda zkusil taky. HDR moc nepoužívám, tak asi nikdy neumím odhadnout tu míru, tak to berte s rezervou
Já to teda zkusil taky. HDR moc nepoužívám, tak asi nikdy neumím odhadnout tu míru, tak to berte s rezervou

Fotka vznikla úplně náhodou, když jsem se včera šel podívat, jestli je jedna stará továrna, kam se dnes chystáme, normálně přístupná a bezpečná ...
- DiverZant
- Kontaktovat uživatele:
Vypadá dobře, není to hrozně přehnaný jako jinde. Příště ji můžeš fláknout přímo do komentu, bez linku.
Met: tohle HDR vypadá slušně, nijak přehnané... jen ta fasáda vzadu nahoře trochu pálí.
- Unter Grund
Teda, prvně se omlovám že jsem tak dlouho nebyl aktivní... Po dlouhé době jsem se zase snažil dělat nějaké omalovánky z podzemí, co si o tomhle myslíte?
(Vím, dost velký podíl tonemappingu... další problém je, že to bylo na 10s exp-> šum).
(Vím, dost velký podíl tonemappingu... další problém je, že to bylo na 10s exp-> šum).
forum.fortifikace.net - user LM
- DiverZant
- Kontaktovat uživatele:
Unter Grund- není to tak špatný, až na ty "odpálený" části. Nejsem zastáncem Photomatixu (pokud si to v něm dělal) lepší je na HDR Photoshop 

to jsou fajn fotky se zachovalým reálným vzhledem. Jen u té druhé bych vytkl ten ufo efekt v přechodu mezi střechou a oblohou 

Zrovna s tím jsem se trápil včera u jedné fotky
také foto tmavé spodní části a čisté oblohy a mám pocit, že když jsem chtěl více zdůraznit dolní detaily, začal se mi objevovat tenhle efekt, ale zatím v tom plavu, takže se to třeba podá časem a je to něčím jiným.
Tapatalkuji

Tapatalkuji
Zanech pouze stopy, odnes pouze fotografie urbex.cz na Android a Iphone
Já se s tím peru jak blázen ....co si myslíte u tohohle HDRka ?

Něco mi tam nesedí ...když vidím ty HDRka od vás tak prostě vypadaj dobře ...ale to moje je furt jak omalovánky mi přijde ...
Můj způsob focení ( třeba mám zakopanýho psa tam ) :
Nastavim si prioritu clony a manuální ostření abych eliminoval jakýkoliv pohyb mechanických částí foťáku ...( když fotím z ruky tak se snažím mít závěrku nad 1/100 aby to šlo pak složit a rozestup mezi fotkama mám nastavenej na +/- 2EV.
Skládám to pak v Zoneru nebo photomatixu.
Je to správný postup ?

Něco mi tam nesedí ...když vidím ty HDRka od vás tak prostě vypadaj dobře ...ale to moje je furt jak omalovánky mi přijde ...

Můj způsob focení ( třeba mám zakopanýho psa tam ) :
Nastavim si prioritu clony a manuální ostření abych eliminoval jakýkoliv pohyb mechanických částí foťáku ...( když fotím z ruky tak se snažím mít závěrku nad 1/100 aby to šlo pak složit a rozestup mezi fotkama mám nastavenej na +/- 2EV.
Skládám to pak v Zoneru nebo photomatixu.
Je to správný postup ?
Zpět na „Způsoby fotografování a natáčení videa“