Diverzantova fotoporadna
Re: Fotoporadna/fotoopravna
aldacz píše:Není to moc sílené? A na dlouhé expozice stači jakýkoli kompakt Canon co rozjede CHDK - to je dokonala vec. - odstraní všechny omezení a vůbec...pokud mate kompakt canon tak zkuste!
ta modrá chajdaloupka vypadá naprosto parádně

Nejkrásnější, co můžeme prožívat, je tajemno. To je základní pocit, který stojí u kolébky pravého umění a vědy.
Albert Einstein
Albert Einstein
Co znamená CHDK?
Nejkrásnější, co můžeme prožívat, je tajemno. To je základní pocit, který stojí u kolébky pravého umění a vědy.
Albert Einstein
Albert Einstein
Nesouhlasím že není na S a G nutná...je expozice pres 15 vterin a skriptovaní. A pouziti manuálního bleku se samosposti...doporučuji skript CHDK Plus
Díky! O tom čtu a slyším poprvé,... břídil, já vím

Já taky nevěděla a googlila
tak sem to sem zrovna postla 

Albert Einstein
Albert Einstein
Moon píše:Já taky nevěděla a googlilatak sem to sem zrovna postla
Hmm, hlavně, že vždy nadávám lidem, kteří se nejdřív ptají a pak teprve myslí (použijí google)

Tak já našel i CZ návod, vcelku mě to zaujalo ... stáhl jsem soubory, ale nemůžu sehnat bootable.exe. Pokud jsem to správně pochopil potřebuju pro SD kartu, nebo mi to vyrobí i když je to bootable pro USB?
Kód: Vybrat vše
http://www.bliq.cz/ostatni/chdk-cesky-navod-1-dil
Ten navod je stary, me to funguje takto:
Nahraj to na SD kartu(zozbal na ni verzi pro svuj fotak - stahni zde http://mighty-hoernsche.de) a v menu po zapnuti fotaku tou sipkou-mod prohlizeni- ne hlavnim vypinacem- pak to nepujde. Najdi gtam asi dole update firmwaru. Pak by to mělo naskočit.
Nahraj to na SD kartu(zozbal na ni verzi pro svuj fotak - stahni zde http://mighty-hoernsche.de) a v menu po zapnuti fotaku tou sipkou-mod prohlizeni- ne hlavnim vypinacem- pak to nepujde. Najdi gtam asi dole update firmwaru. Pak by to mělo naskočit.
aldacz píše:Ten navod je stary, me to funguje takto:
Díky, zkusím. Jsem zvědav. Ten návod předtím mi prostě nefungoval.
Kdyby něco, zase se ozvu, díky.
Pertla píše:aldacz píše:Ten navod je stary, me to funguje takto:
Díky, zkusím. Jsem zvědav. Ten návod předtím mi prostě nefungoval.
Kdyby něco, zase se ozvu, díky.
Hele tak nic, pro SX220 HS staženo, na kartu nakopírováno, ale modem prohlížení to nepustím a když normálně, tak to taky nic nedělá ..
Me to na sx230 fungovalo
Tak kdybys měl chuť, můžeš mi to zkusit vyrobit. Jsem bezradný.
A k fotkám, stále častěji si všímám že lidi nejsou schopni udržet horizont, co fotka, tak ta někam padá ... Občas mi přijde, že nejdůležitější je pěkně vytáhnout stíny, pomasírovat saturaci a nebo vytáhnout jednu barvu ... ale totální základ, kterým udržení horizontu nepochybně je, prostě není ... Nemluvím o fotkách u kterých je to očividný záměr ... ale pokud fotím chodbu, která ubíhá do dáli a k tomu padá do leva je prostě na prd..
Takže správnou volbou kompozice bych nejspíš začal, než bych se pouštěl do úprav, nebo bych to alespoň korigoval při postprocesu..
A k fotkám, stále častěji si všímám že lidi nejsou schopni udržet horizont, co fotka, tak ta někam padá ... Občas mi přijde, že nejdůležitější je pěkně vytáhnout stíny, pomasírovat saturaci a nebo vytáhnout jednu barvu ... ale totální základ, kterým udržení horizontu nepochybně je, prostě není ... Nemluvím o fotkách u kterých je to očividný záměr ... ale pokud fotím chodbu, která ubíhá do dáli a k tomu padá do leva je prostě na prd..
Takže správnou volbou kompozice bych nejspíš začal, než bych se pouštěl do úprav, nebo bych to alespoň korigoval při postprocesu..
Tak pod toto bych se podepsal! Nejhorší je, že si toho všímám i u lidí, kteří mají fotky vážně vymazlené, ale nepohlídají si takovouto maličkost. Nechápu to....
NArovnane foto
Sunken by Aleš87, on Flickr
A tohle taky
Strange window by Aleš87, on Flickr
Mate pravdu hoši

A tohle taky

Mate pravdu hoši
Skoro bych řekl že lepší ne?
Kor když si vyhrávám s úpravami, tak ten nástroj otočení není zase tak na dlouho…
Hele Aldo, zkama si? Že bys mi nahrál do foťáku tu věc ...
Kor když si vyhrávám s úpravami, tak ten nástroj otočení není zase tak na dlouho…
- DiverZant
- Kontaktovat uživatele:
SOUHLAS!
Pertla píše: stále častěji si všímám že lidi nejsou schopni udržet horizont, co fotka, tak ta někam padá ... Občas mi přijde, že nejdůležitější je pěkně vytáhnout stíny, pomasírovat saturaci a nebo vytáhnout jednu barvu ... ale totální základ, kterým udržení horizontu nepochybně je, prostě není ... Nemluvím o fotkách u kterých je to očividný záměr ... ale pokud fotím chodbu, která ubíhá do dáli a k tomu padá do leva je prostě na prd..
Touha po poznání byla vždy jedním ze základních aspektů lidského života. Potřeba poznat neznámé a odhalit podstatu věci nás tak provází odpradávna a přetrvává v lidské povaze dodnes.
- DiverZant
- Kontaktovat uživatele:
Ta černobílá fotka je moc pěkná, trochu to stavení padá, ale jinak těžko hledám nějaké chyby, moc se mi to líbí 

aldacz píše:Není to moc sílené? A na dlouhé expozice stači jakýkoli kompakt Canon co rozjede CHDK - to je dokonala vec. - odstraní všechny omezení a vůbec...pokud mate kompakt canon tak zkuste!
Touha po poznání byla vždy jedním ze základních aspektů lidského života. Potřeba poznat neznámé a odhalit podstatu věci nás tak provází odpradávna a přetrvává v lidské povaze dodnes.
Pertla píše:Skoro bych řekl že lepší ne?
Do Prahy obačas jezdím na akce.
Nahrava se to na SD kartu. Jaký mas fotak ? a verzi ?
Je v tomto seznamu?
http://chdk.wikia.com/wiki/FAQ
Zpět na „Způsoby fotografování a natáčení videa“