Fotograf Gerd Ludwig

Fotografie z Černobylu. Na Síti jich naleznete tisíce. Kdo se ale může pochlubit nejimpozantnějšími obrázky,  je zaručeně německý fotograf Gerd Ludwig, nad jeho fotografiemi se opravdu zatají dech.

Gerd Ludwig se narodil v německém Alsfeldu. Zpočátku studoval německou literaturu, politologii a tělesnou výchovu na univerzitě v Marburgu, ale přerušil studium a začal cestovat po Skandinávii a Severní Americe. Pracoval jako zedník, námořník, zahradník. Po svém návratu do Německa, studoval fotografii pět let s profesorem Otto Steinertem na Folkwangschule (nyní Folkwang University of the Arts). Promoval v roce 1972 na univerzitě v Essenu.V roce 1975 se přestěhoval do Hamburku a začal pracovat pro GEO, Stern, Spiegel, Zeit -magazin , čas a život. Také se živil focením reklamních kampaní.
V roce 1990 podepsal dohodu jako smluvní fotograf pro časopis National Geographic, se zaměřením na otázky životního prostředí a sociální změny v Německu a ve východní Evropě. Tato práce vyústila ve vydání jeho knihy, Broken Empire: Po pádu SSSR, desetileté retrospektivní publikaci pro National Geographic a The Long Shadow of Chernobyl.

Gerdova práce zachycuje všechny složitosti, které život nabízí. Ať už je to sladkost objetím a polibkem nebo naléhavostí narozených dětí s vážnými vrozenými vadami. Jeho fotografie rezonují s plného rozsahu stupnice emocí. Kombinací silného složení, sociálně-ekonomického obsahu a novinářského stylu Ludwig vytváří obrazy, které rozšiřují mysl a dotknou se duše .

Získal řadu fotografických ocenění, včetně Lucie Award v  roce 2006 za mezinárodního fotografa roku.

Stránky Gerda Ludwiga.

 

 

 

Napsat komentář

Design Downloaded from Free Wordpress Templates | Free HD Wallpapers | Free CSS Website Templates Download