Zajímavosti z příchozích mejlů

Často nám píší  lidé, většinou fanoušci urbexu, pochvalné, zajímavé, ale i inspirativní emaily. Tak jsem se rozhodl že ty nejlepší zde budu zveřejňovat.

Vážení patriarchové českého profesionálního urbexu,
mé jméno je Petr a i přesto že se urbexu nevěnuji aktivně (hlavně kvůli věku (16), nedostatku času kvůli studiu a neznalosti opušěných míst v mém okolí), jsem jeho velkým fanouškem. Pokud bych zašel dále do mé historie, tak jsem na tento svým způsobem nádherný a jedinečný umělecký směr narazil již okolo mých 11ti let, když jsem ze zvědavosti narazil na článek o Chernobylu. V tu dobu jsem ještě ani neměl ponětí o nějakém urbexu a velice rychle jsem na pár let pozapomněl, ovšem vloni na dovolené mě návštěva a průzkum dnes již bohužel zbourané pohraniční roty u Mirochova v jižních čechách přiměla vyhledat na internetu více podobných budov, čímž začal můj příběh mnoha a mnoha hodin strávených na internetu vyhledáváním stránek zabývajících se urbexem (včetně české části urbexu) a marných pokusů najít nějaká podobná místa v mém okolí. Nechci vás tímto žádat o adresy míst, protože vím co je zásadou u urbexáků (nezveřejňovat adresy kvůli vandalům), ale na druhou stranu mi přijde velká škoda bezpočtu míst, která ve své zničené kráse uvidí jen velmi málo lidí. Napadl mě (nevím jestli dobrý, ale rozhodně stojí za to nad ním pouvažovat) nápad udělat mapu všech těchto míst v české republice, včetně popisu jednotlivých míst jako: na co budova sloužila, kdy byla postavena atd. plus mnoho fotek. Byla by to určitě spousta nikdy nekončící práce a navíc je tu ještě otázka bezpečí oněch míst, ale pokud by byl umožněn přístup k mapě jen opravdu vybraným členům komunity, kteří jsou urbexu skutečně oddaní, tak by mapa sloužila jako bezedná pokladnice nových a nových míst k navštívení díky neustálému dopisování a doplňování nových míst a informací, které by byly pro ty, co urbex berou skutečně vážně, k nezaplacení. Nechci se tímto cpát do komunity profesionálů nebo chtít od nich nějakou poklonu, jen mi to přijde jako velmi dobrý nápad, který sám nemám šanci uskutečnit. Ovšem vy jste zkušení, znalí a máte o mnoho víc možností tento plán uskutečnit.A proto, ať už se rozhodnete nad tímto nápadem pouvažovat nebo ne, vám přeji, aby se vám stále dařilo a ostatní lidé se mohli pokochat vašimi neskutečnými fotkami. Pokaždé, když se dívám na vaše fotky nebo videa, dívám se na ně s úctou a respektem, protože je to zatím nejblíže, co jsem se dostal k takovým dominantám jako je opuštěná nemocnice nebo opatství apod. Doufám, že se mi naskytne příležitost se na podobné stavby podívat osobně, ale.. jak známo, nic netrvá věčně, což platí dvojnásob u budov, o které si nikdo nestará. S pozdravem P. O.
——————————
Dobrý den,

předně Vám chci moc poděkovat za práci, kterou odvádíte (ještě k tomu předpokládám, že ve volném čase). Je škoda, že urbex je pořád brán trošku jako synonymum vandalství, když je to právě naopak. Proto je Vaše práce jako osvěta důležitá, ale v neposlední řadě (konkrétně pro mě a jistě pro spoustu jiných) je to hlavně inspirace a možnost vidět úžasná místa.Vaše stránky, profily na Facebooku i Instagramu sleduji už dlouho, ale až v poslední době jsem zhodnotila, že mám dost prostředků a možností na to se alespoň občas věnovat návštěvám míst s tak úžasnou atmosférou. Potkala jsem fotografa, který má podobný zájem, tak bychom aspoň občas chtěli někam vyrazit.

Nevím, jak přesně komunita funguje, takže vlastně ani nevíme, kde začít:) Proto Vám píšu, jsme oba z Ostravy, resp. MS kraje. V Ostravě je opuštěných míst hodně, ale je to celkem o strach tam chodit, natož se tam zdržovat s vybavením…navíc – stejně nás mnohem víc lákají místa mimo město. Nevím, podle jakých kritérií uznáváte za vhodné se podělit o lokality:), takže doufám, že projdeme.

Vzhledem ke své pracovní vytíženosti neplánuju žádne velké akce, jenom občasný aktivní odpočinek na místech, která pro mě od mala mají obrovskou přitažlivost. Případné pořízené fotografie samozřejmě dáme k dispozici. Budu ráda za jakékoliv tipy, ale i jenom za to, že budete pokračovat ve skvělé práci. Pokud jsou třeba jakékoliv informace, dodám:)

Moc děkuju a přeju hezký den,

B. V.

 ————————-

tento e-mail jsem obdržel po nálezu cenných dokumentů které úspěšně plesnivěly a informování pracovníků archivu )

Dobrý den, na místo jsme dorazili s mužskými pomocníky z našeho archivu. (to víte, naše role je bohužel trochu ztížená naším profesním vymezením a postavením v archivu, musíme na taková místa chodit většinou v doprovodu někoho z majitelů nebo momentálních správců, abychom nemohli být nařknuti z vloupání a z činění něčeho, o čem majitelé nebo správci těch objektů nevědí. Bohužel. O to to Vy a Vám podobní – co „urbexují“ – máte snazší, relativně)

Stav těch prostor je dnes už fakt hodně špatný, propadají se tam stropy, jimi se do místností sype suť, omítka, plesniví to tam…Místnost s plány byla ve strašném stavu. Všechno je navíc mokré, naplesnivělé, pokryté tlustou vrstvou černého prachu. Ale skoro všechno se nám odtamtud podařilo odvézt, včetně krásných plánů ze začátku výroby i hromadu spisů z 20.- 40. let. S jejich očištěním, odplísněním, roztříděním a zpracováním bude v archivu spousta práce, ale rádi ji uděláme. Takže shrnuto: moc Vám díky za echo, Důležité je, že se nám ty krásné věcipodařilo zachránit. Ráda jsem Vás poznala, budu ještě radši, když mi (nám v archivu) dáte včas echo, až zase na nějaké zajímavé dokumenty narazíte v nějakém z chátrajících průmyslových objektů v našem regionu, zkusíme je odtamtud taky dostat, půjde-li to.

L.M.

————————-

Dobrý večer,dočetla jsem se o Vás v deníku Metro a to mě přivedlo k nápadu se zeptat.Jen by mě zajímalo,zda při svých průzkumech jste někde v okolí Plzně a nebo přímo v Plzni nenarazil na starý dům s pecí.A také v jakém stavu ten dům byl.Zajímám se jen kvůli tomu,že by jsme si chtěli založit pekárničku a taková chalupa by se hodila.Tak moc děkuji za brzkou odpověd.S pozdravem M.Š.

 ——————————

Hezký den, měli bychom zájem o umístění reklamního banneru na Vašich stránkách. Rádi bychom tímto způsobem promovali fotosoutěž společnosti Canon, která je právě na téma Urban Exploration. Prosím Vás o kontaktování, jaké jsou možnosti popř. i širší spolupráce s Vámi a Vaší komunitou. Prosím, pokud možno o kontakt obratem, soutěž se spouští již 1.5. a trvá do 13.5. a na toto téma poběží ještě jedna také v září. Předem děkuji za brzkou reakci. S přátelským pozdravem R.S.

 ——————————-

Dobrý den,

Již nějakou sledujeme vaše aktivity a rádi bychom Vás oslovili ke spolupráci. Koncem května pořádáme FotoŠkoda Fest v průběhu, kterého proběhne řada přednášek, workshopů a produktových prezentací předních fotografických firem. Měli bychom na Vás dotaz ohledně možnosti realizace besedy s promítáním fotografií. Bylo by možné se s vámi dohodnout na případně spolupráci?

S pozdravem

M.J.

Manažer marketingu

———————————–

Když jdeme s kamarádem (17) v noci na staveniště, chytnou nás, povedou nás na záchytku? Ptám se protože rodiče se o tom nikdy nesmí dozvědět…

—————————————-

DObrý den chtel jsem se zeptat s kamaradem jsme vlezli do jakokdyby opusteneho dom. a nic jsme nerobili a najednou nas po 1mesici a asi 14 dnech vola policije na vyslech muzu se zeptat jaky to muze mit za dopad na 16-leteho kluka ?

2 Responses to Zajímavosti z příchozích mejlů

  1. DiverZant napsal:

    Díky moc, jsme rádi že se líbí 🙂

  2. michael napsal:

    Dobrý den, než jsem objevil (včera) vaše stránky, tak jsem vlastně nevěděl „co fotím a proč fotím“ :). Máte to moc hezky udělané a hlavně jsem rád, že nejsem sám co jej toto zajímá. Přeji hodně dobrých „úlovků“ a ať se daří. S pozdravem M.

Napsat komentář

Design Downloaded from Free Wordpress Templates | Free HD Wallpapers | Free CSS Website Templates Download