Urbex Night 2014 v klubu Blink, aneb sešli jsme se poprvé

Už je to nějaký čas, co jsme se poprvé shledali během noci plné hudby v uších, ticha v sálech, zajímavých tanečních kreací a hlavně: projekce fotografií a videí z opuštěných nemocnic, vil, zámků, továren, kasáren a hotelů.

V noci 10. dubna se v rámci Radio 1 Silent Party uskutečnil i projekt Urbex Night. Svou účast přislíbila většina autorů známějších či méně známých stránek a galerií. A skutečně dorazili. Bylo tak možné se na místě setkat s adminy Urbex.cz, adminkou Opuštěných míst, Next Urbex, Life of the Explorer či adminem Němých svědectví, Ohrožených staveb, Kouzel zašlé slávy, Urbex Chanel,  adminy Urbex Team Kralupy, či Tak trochu jiných památek. Dokonce i ze Svazu českých komínářů se tam objevilo několik lidí.

A co víc? Svou návštěvou nás poctili i kolegové z Německa – Flickr Batram, Kerstin Von Schimmel Lucklum, Ariane Mürb a Joni Inoj.

Program měl nejdříve zpoždění, zaviněné technickými problémy s projekcí, ale nakonec fotky přitáhly pozornost a večer se díky dobré náladě povedl. Konečně byla možnost popovídat si mezi sebou a více se poznat. Zatímco do té doby jsme se povětšinou znali jen přes internet a jen pod přezdívkami, první urbex sraz umožnil prolomit ledy a poznat se trochu osobněji.

Všem, kteří dorazili, tedy patří ještě jednou velké díky a určitě jsme se neviděli naposledy.

videoprezentace fotografií přítomných fotografů

záznam akce od Tomáše Kožíka

text: Katka Havlíková

 

Napsat komentář

Design Downloaded from Free Wordpress Templates | Free HD Wallpapers | Free CSS Website Templates Download